fbpx

Over Belle Bonnet

 

Petra aan het woord

Mijn naam is Petra Slieker, samen met mijn team maak ik met zorg en liefde fijn zittende mutsjes in ons eigen atelier in trendy kleuren en prints voor vrouwen die te maken krijgen met haarverlies door bijvoorbeeld chemo of alopecia. Jou weer laten stralen is mijn missie.

Het maakt me ongelooflijk blij wanneer ik iemand kan helpen met een superzachte hoofdbedekking. Ik vind het heel mooi om te zien hoe vrouwen die te maken krijgen met haarverlies hun zelfvertrouwen terug krijgen met het dragen van een comfortabel chemomutsje uit onze mooie grote en veelzijdige collectie.

Kijkje achter de schermen

Van stoffeninkoop tot verzending van het product

Bekijk de video eens om een kijkje te nemen achter de schermen van Belle Bonnet!

 

Het begin

Zo’n ouderwetse met lange punt!

In 2013 werd ik gevraagd om een slaapmutsje te maken voor Monique, een goede vriendin van mijn zus Monique ( ja ze heten allebei Monique)  Zij had haar haren verloren door chemo en wilde graag haar kale bolletje warm houden tijdens het slapen, maar dan wel in stijl. Het werd zo’n ouderwetse slaapmuts met een lange punt en onderaan een hartje, symbool voor de liefde die je zo hard nodig hebt als je ziek wordt.

Na dit model volgde er meer verschillende modelletjes en werden we beiden steeds meer enthousiast, Monique vanwege het prettige draagcomfort en de hippe uitstraling en ik omdat ik mijn creativiteit zo op een mooie dankbare manier kon uitdragen.

Zo ontstond uiteindelijk Belle Bonnet, wat letterlijk betekent “Mooie Muts” en hebben we inmiddels al honderden vrouwen mogen helpen met stijlvolle maar vooral hele comfortabele chemomutsjes.

Atelier

De mutsen worden handmatig vervaardigd in eigen atelier!

Door het gemis van je haar, mis je ook volume onder je mutsje. Daarom zijn de mutsjes van BelleBonnet zo ontworpen en gemaakt van DUBBELZIJDIGE STOF, dat ze juist meer “volume” geven! Dus meer VROUWELIJKHEID!

De mutsjes worden allemaal gemaakt van comfortabele, lekker zittende zachte stoffen zoals viscose en katoen. Deze bestaan uit natuurlijke cellulose (= basisstof van alle plantaardige vezels) en hebben een hoog vocht-opnemend vermogen. Doordat je hoofdhuid bij haaruitval en kaalheid, door bijvoorbeeld chemokuur of alopecia, snel geïrriteerd raakt, zijn deze mutsjes zo ontworpen dat er geen, op de huid voelbare, knellende banden/elastieken of naden aanwezig zijn. Ook labeltjes worden daardoor niet aan de binnenzijde verwerkt. 

De producten van Belle Bonnet  worden gemaakt en verzonden vanuit ons eigen atelier in Nederland. Je pakketje is daarom altijd maar heel kort onderweg naar jou, dus goed voor het milieu. Daarbij verpakken wij ook in FSC goedgekeurd karton. Dat wil zeggen dat de bossen waar het hout vandaan komt op een maatschappelijk verantwoorde manier onderhouden worden Hierdoor zijn er een stuk minder nadelige gevolgen voor het milieu. 

 

De waardering van www.bellebonnet.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1515 reviews.

Pin It on Pinterest