fbpx
foto wereldkankerdag

Ieder jaar staan we op Wereldkankerdag, 4 februari, wereldwijd stil bij kanker. 1 op de 3 Nederlanders krijgt er mee te maken. Dit jaar is er op Wereldkankerdag bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd.

Kanker heeft altijd impact op je leven, misschien door Covid-19 nu nog wel meer. Het heeft niet alleen gevolgen voor de patiënt, maar ook voor de naasten en de omgeving. In coronatijd is contact houden anders. Daar waar normaal een spontaan koffiebezoekje snel gedaan is, is dat met Covid-19 niet vanzelfsprekend. Juist dat bezoekje, die interesse, een warme knuffel zijn zo belangrijk tijdens de strijd tegen kanker.
Op Wereldkankerdag worden de patiënten en naasten normaal in het zonnetje gezet. Dit jaar kan dat helaas niet live. Toch zetten allerlei zorgorganisaties hun deuren online open. Op de site www.kwf.nl vind je een uitgebreid overzicht van evenementen. Iedereen die met kanker te maken heeft, is van harte welkom. Alle evenementen zijn gratis toegankelijk. Van rondleiding tot theater, van webinar tot live chat over het coronavaccin en kanker. Advies over eten of simpelweg een luisterend oor, aan alles is gedacht. Doe mee aan de challenge 21 dagen meer bewegen of ga op pad met een wandelcoach; kijk waar jouw behoefte ligt en laat je op een andere manier in de watten leggen op Wereldkankerdag.

.

  • Facebook
  • Pinterest


Op de site van het KWF vind je nog meer informatie over kanker in coronatijd. Maak jij je zorgen of je kwetsbaarder bent voor corona, wil je weten of het gevolgen heeft voor jouw behandeling of ben je benieuwd hoe anderen het ervaren? Voor een ervaringsverhaal kun je ook het blog (link naar blog) lezen van Belle Bonnet op 8 januari. Een patiënte vertelt haar persoonlijke verhaal over kanker en de angst voor Covid-19. Het verhaal heeft ook een vervolg waarin ze, tegen beter weten in, strijdt tegen het haarverlies (link naar blog 22 jan.).

  • Facebook
  • Pinterest

Je haar bepaalt voor een groot deel je vrouw zijn. Wat als je dit kwijtraakt?
Jullie proces kunnen we niet veranderen, maar wij zorgen graag voor een glimlach op jouw gezicht. Niet alleen vandaag, maar voor langere tijd. Belle Bonnet maakt in haar atelier mooie chemo mutsjes voor jou, van uitsluitend natuurlijke stoffen. De eigen ontwerpen bestaan uit twee lagen stof, waardoor je geen last hebt van naden en stiksels. Elk halfjaar is er een nieuwe collectie met moderne stoffen, zodat je er altijd hip uitziet. Binnenkort alvast een sneakpreview van de voorjaarscollectieJ.

Het is slechts een greep uit, maar zoals je ziet wordt er op allerlei manieren ‘op afstand’ voor jou gezorgd. Wij zijn benieuwd, hoe jouw omgeving voor jou kan zorgen ondanks corona.
Wat vind jij fijn?
Of het nu gaat om een telefoontje, dat er voor je wordt gekookt op de dag van de kuur of een handje hulp in de tuin. Schrijf het in de comments.
Zeker weten dat er lieve mensen om je heen zijn, die graag iets voor jou betekenen.

De waardering van www.bellebonnet.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1520 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This