fbpx
chemomutsen

Het zaadje voor Belle Bonnet werd geplant in 2013 toen mijn zus me vroeg een ‘ouderwetse’ slaapmuts met een punt te maken voor haar vriendin Monique, die altijd in was voor een grapje. Monique was door de behandelingen tegen kanker kaal en zou samen met mijn zus een paar dagen op stap gaan.

Ouderwetse slaapmuts

Ooit had Monique laten vallen dat zo’n ouderwetse slaapmuts haar wel wat leek. Kon ik die niet als verrassing voor haar maken? Ik ging aan de slag en Monique was enorm verrast én enthousiast over het resultaat. Het zaadje begon te ontkiemen bij mij. Ik maakte nog een paar fleurige mutsjes voor Monique en het gaf me zó’n fijn gevoel om haar blij te kunnen maken met de chemomutsen. Daardoor ontstond bij mij de wens om voor meer vrouwen zoiets te kunnen betekenen. De rest is geschiedenis.

Drijfveer

Voordat ik met Belle Bonnet startte, werkte ik al in de textiel. Nadat ik voor Monique een paar mutsjes had gemaakt, begon ik de mooie en kleurige stoffen in de winkel met andere ogen te bekijken. Hoe fijn zou het zijn als je chemomutsen kon kopen die goed bij je outfit zouden passen? Leuke, fleurige en hippe mutsjes. Dat werd mijn drijfveer. Ik werd steeds enthousiaster naarmate meer vrouwen met haarverlies hun weg naar mij vonden. Het maakte me dankbaar om de glans in hun ogen te zien terugkeren als ze in de spiegel keken, en blij als ik zag hoe deze vrouwen weer met opgeheven hoofd met een mooie hoofdbedekking mijn atelier verlieten. Naarmate ik meer mutsen maakte, begon ik mijn baan bij de winkel af te bouwen tot het moment dat ik me volledig op het ontwerpen en maken van chemomutsen richtte.

Naam

Daardoor ontstond de noodzaak voor een webshop. Maar welke naam zou ik die meegeven? De naam moest meteen duidelijk maken dat je bij mij terechtkon voor hippe mutsen waarmee je modieus voor de dag kunt komen. Hip gemutst? Hippe muts? Beide namen bleken al te bestaan en konden daarom niet gebruikt worden. Toen ben ik het maar een beetje gaan vertalen, en ineens had ik het: Belle Bonnet! Dat betekent zowel in het Engels als in het Frans ‘mooie muts’. En ook als je geen Engels of Frans spreekt, weet je meestal wel dat ‘belle’ de betekenis ‘mooi’ heeft. Het wordt meteen aan ‘mooi’ gelinkt. En dat was precies wat ik wilde.

Waarom zou je kiezen voor chemomutsen van Belle Bonnet?

Redenen om voor de mutsjes van Belle Bonnet te kiezen:

  • Hip assortiment
  • Kleurtjes die passen bij de mode van dat moment
  • Durven qua kleur
  • Zachte stoffen die ademen en niet jeuken
  • Netjes afgewerkt zodat je geen last hebt van naadjes die kunnen irriteren
  • Geen labeltjes aan binnenzijde verwerkt

Biologische katoen

Biologische katoen, die ik onder meer voor de chemo slaapmutsen en de warme katoenen fleece mutsjes gebruik, is zeer geschikt voor de extreem gevoelige huid. Het geeft minder kans op irritatie omdat er bij de productie geen chemicaliën zijn gebruikt. Ook zijn de stoffen op een natuurlijke manier gekleurd. En, ook niet onbelangrijk, ze hebben een lage impact op het milieu. Tijdens de teelt worden namelijk geen schadelijke chemicaliën gebruikt wat resulteert in minder water- en bodemverontreiniging.

Materiaal

Ik kies voor mijn chemomutsen stoffen van katoen, biologische katoen, biologisch katoenen fleece en viscose van een goede kwaliteit. Deze stoffen zijn zacht en rekken twee kanten op en dat zijn nu juist twee belangrijke eigenschappen van mijn mutsjes. Viscose is dan wel een kunstvezel, maar het heeft dezelfde eigenschappen als katoen: het zweet en kriebelt niet, neemt goed vocht op en is soepel en elastisch.

Kiesk(l)eurig

Ik ga altijd zelf naar de groothandel om de stoffen voor mijn mutsen persoonlijk uit te zoeken. Ik weet dat de kwaliteit er altijd goed is, dus ik zou de stoffen ook gerust online kunnen bestellen, maar ik gebruik al mijn zintuigen om gevoel bij de stof te krijgen. Ik wil voelen, kijken. Wat doen de print en de kleur als ik de stof in mijn handen drapeer om te kijken hoe het valt? Voelt de stof niet te ruw aan? Alleen de stoffen waarover ik helemaal tevreden ben, zijn geschikt voor mijn mutsjes.

Ontroerend en hartverwarmend

Sinds Belle Bonnet heb ik van mijn klanten zoveel ontroerende en hartverwarmende reacties gekregen. Te veel om op te noemen, maar ze sterken me alleen maar meer in mijn missie om met mijn chemomutsen iets voor deze vrouwen te kunnen en mogen betekenen.

De waardering van www.bellebonnet.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1520 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This