fbpx
huidverzorging-chemo

Chemotherapie heeft invloed op alle aspecten van je leven. Behalve dat het je emoties, humeur en omgeving beïnvloedt, brengt het ook vaak grote veranderingen mee in je uiterlijk. Je verliest je haar, bijvoorbeeld, je nagels worden breekbaarder en je huid verandert. Huidverzorging is tijdens chemobehandeling belangrijk om je huid te verzorgen en te beschermen. Je leest hier meer! 

Huidproblemen tijdens chemotherapie

Tijdens chemotherapie worden niet alleen de kankercellen, maar ook gezonde cellen in andere delen van het lichaam aangevallen.Een veelvoorkomende bijzaak bij chemopatiënten is huidklachten. De huid voelt droog aan en het kan zijn dat er pigmentvlekjes ontstaan. Dit komt omdat je huid gevoelig wordt voor UV-licht, zonlicht, dus. Andere klachten kunnen zijn:

  • De huid voelt trekkerig en strak aan
  • De huid voelt hard aan
  • Je krijgt last van huidkloven, bijvoorbeeld op de handen
  • Roodheid en irritatie

Sommige mensen krijgen ook last van blaren, of de huid gaat vervellen. Deze bijwerkingen kunnen tijdelijk zijn en verdwijnen zodra de behandelingen voorbij zijn, maar in andere gevallen houden ze aan.

Draag zorg voor je huid

Als het gaat om huidverzorging bij chemotherapie, staat milde verzorging centraal. Dit begint al onder de douche. Je kunt het beste douchen met lauwwarm water. Heet water droogt de huid namelijk verder uit. Na het douchen is het beter om de huid droog te deppen en niet te wrijven met de handdoek. Ook kun je scrubs en scheermesjes het beste vermijden. Zorg gedurende de dag dat je de huid vet houdt met producten die de huid voeden en verzorgen. Bijvoorbeeld de producten van Dadi’Oil. Doordat de producten 100% natuurlijk en vegan zijn, voorkom je dat je huid geïrriteerd raakt. Verder is het goed om elke dag zonnebrand aan te brengen, omdát de huid nu zo gevoelig is voor Uv-straling, ook buiten de zomer om.

Voorkom schurende stoffen

Behalve uit te kijken voor schurende handdoeken, is het ook goed om te letten op de kleren en accessoires die je draagt. Wanneer de stof schuurt, irriteert dit de huid alleen maar waardoor je bijvoorbeeld kunt gaan krabben. Daarom werken we bij Belle Bonnet alleen met de zachtste materialen voor onze chemo mutsjes en chemo hoofddoekjoekjes.

De waardering van www.bellebonnet.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1539 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This