fbpx
Tips voor naasten van een kankerpatiënt

Vervolg persoonlijk verhaal kankerpatiënte en de nieuwe herfst/wintercollectie hippe chemo mutsjes


Het is al even geleden dat ik mijn verhaal deelde. Allereerst een update over mijn gezondheid. In de zomer had ik een paar maanden rust. Even geen behandelingen, geen wekelijks bezoek aan het ziekenhuis, geen agenda die ‘beheerd’ wordt door alle afspraken. Oh, wat heb ik, hebben we, daarvan genoten. Ik merk dat de chemo langzaam uit mijn lijf gaat, waardoor ik me minder moe voel. Ook de spanning van uitslagen, wel of geen kuur, de scans; alles was er even niet en heeft me goed gedaan.
Niet dat ik er al ben, maar deze tijd was meer dan fijn voor ons.

Hippe chemo mutsjes: Tips voor naasten van een kankerpatiënt
  • Facebook
  • Pinterest

Houd contact
Deze periode gaf me ruimte om een beetje terug te kijken, wat me nieuwe inzichten gaf. Een aantal hiervan wil ik delen met jullie. Het zijn tips over wat jij kunt doen. Als naaste, maar ook als je iets verder van iemand afstaat die kanker heeft.
Wat het meest belangrijke is in mijn ogen, houd contact. Het is niet altijd even makkelijk, maar onmisbaar voor de kankerpatiënt en zijn of haar omgeving. Kanker zet je wereld al op zijn kop, als je liefdevolle contacten wegblijven, maakt het de weg nog zwaarder. Ik begrijp heel goed dat je soms niet weet wat je moet zeggen. Mijn tip: zeg dat dan. Het maakt niet uit dat je geen woorden hebt. Dat gebeurd mij en mijn man ook. Dat maakt ons mens.
Het is ook niet nodig om altijd iets te zeggen. Een luisterend oor, zonder oordelen en oplossingen is vaak al voldoende. Praat niet elke keer over de kanker en het ziekteproces. Normaal doen en kletsen over normale dingen laten me voelen dat ik leef, dat ik er nog bij hoor. Ja, die verdomde kanker zit in mijn lijf, maar ik ben nog steeds dezelfde persoon. Natuurlijk mag je vragen hoe het gaat, maar als er dan niet diep op in wordt gegaan, laat het dan. Soms is er geen ruimte of heb je geen zin om te praten over de ziekte.

Tips voor naasten van een kankerpatiënt, hippe chemo mutsjes
  • Facebook
  • Pinterest

Hulp geeft lucht
Hulp vragen was voor mij, en in het begin ook voor mijn man, echt een ding. Ik had heel erg het gevoel dat ik alles uit handen moest geven, dat ik nergens meer controle over had, waardoor ik in huis alle ballen in de lucht wilde houden. Onmogelijk, zowel voor mij als voor mijn man.
Hulp aangeboden krijgen, voelt zo veel beter, dan er om moeten vragen.
Vraag of je ergens mee kunt helpen. In het huishouden, boodschappen halen, grasmaaien, taxi spelen naar het ziekenhuis, kook een lekkere maaltijd of een grote pan soep. Heel simpel, maar het geeft zoveel lucht.
Vind je het fijner om iets te ondernemen? Top. Neem je naaste ergens mee naartoe, ga lekker naar buiten en zorg voor beweging. Zeer welkome afleiding.

hippe chemo mutsjes
  • Facebook
  • PinterestNieuwe herfst- en wintercollectie shoppen
Nu de herfst is begonnen, vind ik het bijvoorbeeld leuk om met iemand op pad te gaan en een nieuwe outfit te kopen. Daar kun je mij heel blij mee maken en onbewust draag je ook nog bij aan mijn eigenwaarde. Ik heb stiekem al eens gespiekt op de site van Belle Bonnet. Hun nieuwe herfst- en wintercollectie chemo mutsjes staat op de site. Stijlvol als altijd, met kleuren en prints die aansluiten bij het modebeeld. Zelf werd ik acuut verliefd op een wikkelmuts met gele polka dots, maar ook bij de chemo turban mutsjes zag ik verschillende varianten die mijn hart sneller deed kloppen.
Dus even mijn kledingkast checken en een shopdate plannen, waarna ik me weer graag verwen met de comfortabele en hippe chemo mutsjes van Belle Bonnet.
Wie weet kun je jouw naaste ook blij maken met een winkeldate. Vraag het degene.

hippe chemo mutsjes
  • Facebook
  • PinterestChemo mutsje, bescherming tegen de kou
Binnenkort start ik weer met een nieuwe serie chemotherapie. Ik hoop dat de lieve mensen om ons heen er weer voor ons zullen zijn, op welke manier dan ook. Nieuwe chemo betekent voor mij dat ik het weer sneller koud heb. Goede bescherming tegen de kou is dus extra belangrijk. Belle Bonnet heeft een warm en comfy Beany mutsje. Gemaakt van biologische katoenen fleece en gevoerd met zachte katoen, waardoor geen vervelende stiksels en naden voelbaar zijn. In combinatie met de col is het een heerlijke herfst- en winterset. De chemo hoofdbedekking en chemo sjaaltjes zijn voor mij onmisbaar.

hippe chemo mutsjes
  • Facebook
  • Pinterest


Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en uitleggen dat het niet zo moeilijk is om er voor iemand te zijn die kanker heeft. Een keer geen tijd voor een bezoekje of telefoongesprek? Stuur een appje, een lieve kaart, geef een paar tijdschriften of boeken af die je al uit hebt. Het zijn de kleine dingen die het doen.
Als laatste wil ik iedereen op het hart drukken, dat ze niet alleen oog moeten hebben voor de kankerpatiënt, maar zeer zeker ook voor de partner en/of kinderen. Zij staan voor hun gevoel machteloos en hebben jullie hulp net zo hard nodig als de patiënt.
Kortom: laat de ziekte niet tussen jullie in komen staan en houd het contact warm.
Ik wens je veel wijsheid en vooral veel liefdevolle momenten samen!


De waardering van www.bellebonnet.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1520 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This