fbpx
foto blog  mei

Hoe blijf ik fit met kanker, fysiek en mentaal

De ochtend is fris maar het ziet er stralend uit en in de tuin zijn de vogels druk in de weer, ze eten, drinken en een paartje koolmeesjes vliegt aan en af om een nestje te bouwen. Het voorjaar; wat houd ik toch van dit seizoen. Normaal gesproken voor ons een periode waarin we veel op de fiets zitten om onze conditie op peil te brengen voor een fietsvakantie. Bepakt en bezakt fietsten we dan in een dag of 12 een kleine 1000km om hele dagen te genieten van het buitenleven en van elkaar. Met regelmaat zochten we de bergen op en hoewel ik die bergen soms vervloekte, was de beloning een cadeautje als ik geheel op eigen kracht boven op de top stond en dat werkte verslavend. Helaas zit zo’n reis er voor ons zeker niet in dit jaar.


Conditie op peil met Tegenkracht 

Mijn conditie op peil houden vind ik heel belangrijk, juist nu en daarom pakken we regelmatig de fiets en maken een mooie ronde in de omgeving. Dit keer dus niet om de bergen te trotseren, maar om de chemotherapie zo goed mogelijk te doorstaan. Want uit onderzoek blijkt dat kankerpatiënten die sporten, sneller herstellen en daar hoor ik natuurlijk graag bij;). Heel mijn leven sport ik, dus voor mij is het logisch dat ik dat tijdens mijn ziekte ook doe. Vind jij dit lastig, mis je de moed of weet je niet wat je wel en niet mag doen? Kijk eens op www.tegenkracht.nl. Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten sportbegeleiding op maat het is sportmedisch verantwoord en naar jouw wensen. Sporten helpt je tijdens de wedstrijd van je leven, want wees eerlijk; die wedstrijd is zwaar. Ik merk dat ik het soms lastig vind om vertrouwen te houden in mijn eigen lichaam, maar bewegen en sporten helpt me om dat vertrouwen terug te krijgen. Stichting Tegenkracht zoekt een passende locatie en begeleider bij jou in de buurt. Bekijk of ze iets voor jou kunnen betekenen.

Chemo petten met zonbescherming

Nu het weer mooier wordt, ga ik sneller naar buiten want in de wintermaanden vond ik het vaak te koud en kroop ik op mijn geleende hometrainer om aan mijn conditie te werken. Een fietsrit in de buitenlucht of een heerlijke wandeling in het bos is dubbel gezond. Doordat ik werk aan mijn conditie maak ik direct mijn hoofd leeg. Echt, het is een wereld van verschil.
Nu de zon weer meer schijnt, wil ik mijn ogen en huid extra goed beschermen. De petten die ik normaal droeg, zitten niet meer lekker en je kunt goed zien dat ik geen haar meer heb en dat wil ik niet. Mijn man zei direct: ‘Zoek een goede, leuke pet uit want je moet je wel prettig voelen’.en in mijn zoektocht naar een comfortabele pet, zie ik op de site van Belle Bonnet de sportive cap staan. Dit is een sportieve pet, die mooi aansluit en de klep beschermt tegen de zon. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar en ik vind het ook fijn dat de chemo mutsjes en accessoires van Belle Bonnet makkelijk te combineren zijn. Met de sjaals creëer ik eenvoudig een andere look van mijn chemo mutsjes en de Sportive Cap spreekt me erg aan en dat ik deze ook weer kan pimpen met de sjaals die ik al heb. Fijn dat ze bij Belle Bonnet met ons meedenken.

  • Facebook
  • Pinterest


Hulp bij IPSO inloophuis, ook voor naasten
In mijn strijd tegen kanker wordt mijn man onherroepelijk meegezogen. Hij houdt alle ballen in de lucht, tenminste dat probeert hij en steeds vaker vielen er ballen op de grond, ballen die ook ik niet op tijd kon opvangen. Voor zijn gevoel kan hij alleen maar toekijken maar ik ervaar dat overigens heel anders. Hij steunt me, chauffeurt me, doet het huishouden. Kortom hij doet alles voor mij. Zijn gevoelens mogen we natuurlijk niet negeren, want het gaat natuurlijk niet alleen om mij als patiënt, maar juist ook om hem. In eerste instantie wilde hij geen hulp en na een aantal goede gesprekken samen en met de oncoloog is hij contact gaan zoeken met lotgenoten. Mijn man kwam uit bij een IPSO inloophuis, want hier kunnen kankerpatiënten en hun naasten terecht voor informatie, een luisterend oor, lotgenotencontact of deelname aan een activiteit. Door zijn hart te luchten bij hulpverleners en lotgenoten tijdens een ontspannen activiteit, kreeg hij voor zijn gevoel herkenning, want hij is niet de enige en dat gevoel  heeft hem en ons veel gebracht. Nu durft hij de lieve mensen om ons heen zonder schaamtegevoel te vragen om een handje te helpen. Regelmatig brengt hij een bezoek aan een IPSO inloophuis en ik zie dat het hem goed doet. Zijn enthousiasme als hij terugkomt, want hij helpt nu ook anderen op weg. Zo waardevol! www.ipso.nl


Slaapmutsje en kussensloop Sleepwell

  • Facebook
  • Pinterest

Hoezeer ik ook probeer fit te blijven, de chemotherapie eist zijn tol van mijn lichaam en na de lunch gaat het licht echt even uit bij mij. Er zit niets anders op, dan mij overgeven aan mijn vermoeidheid. In het begin was ik weleens eigenwijs en lag ik op de bank of hing ik in een stoel. Na menige discussie met mijn man;), kruip ik iedere middag een anderhalf uur in bed. Als mijn hoofd het kussen raakt, ben ik vertrokken en dat zegt genoeg.
Eerst hield ik mijn leuke chemo mutsje op die ik die dag droeg, tegen beter weten in, want natuurlijk ligt het slaapmutsje veel lekkerder. Het heet niet voor niets slaapmutsje sleepwell. Sinds kort gebruik ik ook een satijnen kussensloop want stof is soepel en glad, waardoor het mutsje minder snel afschuift tijdens het slapen. De polyester kussensloop sleepwell neemt niets op. Ik hoef me dus geen zorgen te maken dat de Dadi crème in mijn kussensloop trekt. Dadi Oil gebruik ik een paar weken. Mijn huid is minder rood en droog. Ik kijk het nog even aan, maar tot nu toe ben ik blij met het resultaat, want na zoveel varianten crème durf ik bijna niet te hopen dat dit de oplossing is voor mij. Als mijn huid iets droog aanvoelt, mag ik nog een laag inmasseren en dat is heel prettig, want hierdoor trekt mijn huid veel minder en voelt het minder geïrriteerd. So far, so good;)

  • Facebook
  • PinterestDe waardering van www.bellebonnet.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1539 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This