fbpx
Jeuk bij kanker

Jeuk bij kanker: dit kun je doen

Jeuk is een signaal van je lichaam dat je waarschuwt voor iets. Meestal wanneer er een beestje kriebelt op je huid of zodra je langs een plant loopt die irritatie veroorzaakt. Een mooi systeem, maar het kan een ongemakkelijk gevoel geven. Bij kanker kan er ook jeuk ontstaan… en dan is blijven krabben niet de oplossing. In dit blog vertellen we je wat je beter kunt doen.

Jeuk bij kanker

Wanneer je te maken krijgt met kanker, liggen je zorgen waarschijnlijk niet direct bij je huid. Je gezondheid is het allerbelangrijkst. Maar de jeuk is wel heel erg vervelend. Wist je dat er meerdere oorzaken zijn van jeuk bij kanker? De jeuk ontstaat bijvoorbeeld door:
– Een tumor
– Droge huid doordat je huid gevoeliger is
– Chemotherapie
– Bloedarmoede door ijzergebrek
– Huidinfectie door medicijnen

Koel

Gelukkig is het mogelijk om de jeuk te verminderen. Begin bijvoorbeeld eens met het koelen van je huid. Wanneer er kleine plekken zijn waar de jeuk opspeelt, kan het fijn zijn om deze te koelen met een icepack. Speelt de jeuk over je hele lichaam op? Dan kan een verkoelende douche of een crème helpen. Vraag altijd om advies bij de apotheek welke crème het verstandigst is in jouw situatie.

Bescherm

Om ervoor te zorgen dat je de jeuk niet verergert of (als het eindelijk gestild is) weer tevoorschijn komt, is het belangrijk om je huid goed te beschermen, onder andere door je iedere dag in te smeren met een goede zonnebescherming. Het liefst met een zo hoog mogelijke factor! Zo zorg je ervoor dat de zon zo weinig mogelijk invloed heeft. UV-straling droogt je huid namelijk nog meer uit. En dat wil je vermijden wanneer je al jeuk hebt.

Let op je kleding

Als laatste kan fijne kleding dragen ook een waardevolle toevoeging zijn. Bepaalde stoffen of strakke kleding zorgen voor meer irritatie. Draag daarom comfortabele losse, ademende kleding. Ook wanneer je je haren verloren bent, is het belangrijk om je hoofd te beschermen. Wissel je haarwerk bijvoorbeeld eens af met een mutsje of doek. Belangrijk is om zachte stoffen te dragen, waar je niet te veel door transpireert. Bij Belle Bonnet helpen we je graag verder om dit te kunnen vinden.

Belle Bonnet

Wij snappen al te goed dat je je ziekteperiode al heftig genoeg is. Vooral door al het bijkomende, zoals bijwerkingen van de chemo. Dit merk je van binnen, maar ook van buiten door haarverlies. Wanneer dit gepaard gaat met jeuk, mag er extra aandacht besteed worden aan een hoofdbedekking. Bij Belle Bonnet hebben wij daarom verschillende mutsjes, petten, sjaals, mutsjes en alle andere hoofdbedekkingen, gemaakt van zachte, stretchbare stoffen. Ook kun je bij ons terecht voor advies over huidverzorging. Weet je niet goed welke bij jou past? Neem gerust contact op en we staan voor je klaar met advies!

De waardering van www.bellebonnet.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1515 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This