fbpx

‘De chemomutsen van Belle Bonnet waren voor mij iets moois in een moeilijke periode’

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Guido (44) ontdekte dat hij kanker had. Dat moment zal hij nooit meer vergeten: ‘Het voelde alsof de grond onder je voeten vandaan wegzakt, je wereld staat echt op zijn kop’, vertelt Guido openhartig. Hij denkt vaak terug aan deze heftige periode in zijn leven en is trots op hoe hij deze tijd heeft doorstaan.

Diagnose kanker

hij
Het is 2021 wanneer Guido veel problemen heeft bij het plassen en extreem veel last heeft van zijn blaas. Hij besluit daarom naar de huisarts te gaan en dezes stuurt hem door naar het ziekenhuis voor een uitgebreid bloedonderzoek en een MRI-scan van zijn prostaat. Hieruit komt het slechte nieuws dat Guido lijdt aan prostaatkanker. Guido: ‘Ik kan me die dag nog herinneren als de dag van gisteren. Ik vond het echt verschrikkelijk. Vanaf het eerste moment was ik angstig dat ik de 50 niet eens zou halen.’

De behandeling

Al snel bleek dat een operatieve behandeling niet mogelijk was. Daarom werd er uitgeweken naar chemotherapie. De kanker was niet uitgezaaid, maar het was wel noodzakelijk om via medicijnbehandeling de kankercellen te doden en te voorkomen dat de cellen zich zouden verspreiden. De chemo werd toegediend via het infuus, waardoor Guido veel nachten in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Guido: ‘Ik voelde me tijdens deze nachten eenzaam, maar het gevoel van hoop overheerste. Ik had goede hoop dat de chemo zou aanslaan en ik weer helemaal beter zou worden.’

Chemomutsen

Er volgden lange weken die waren gevuld met de chemobehandelingen. Ondanks zijn vervelende situatie, stond Guido positief in het leven en probeert hij er alles uit te halen. ‘Dat je kanker krijgt heb je niet zelf in de hand, maar hoe je ermee omgaat wel. Zo vond ik het vreselijk om kaal te worden en mijn volle bos met haar te verliezen. Toch kon het nare gevoel wat ik had plaatsmaken voor iets positiefs, doordat ik chemomutsen ontdekte. De chemo mutsjes van Belle Bonnet waren een goede uitkomst in deze heftige periode. Bij Belle Bonnet dachten zij met mij mee en maakten, voor mijn hoofdmaat, verschillende van deze chemomutsen. Hierdoor zag ik er minder tegenop om echt kaal te worden. De keuze is voor mannen minder als voor vrouwen, maar bij Belle Bonnet maken ze een mutsje of pet op maat en dat vind ik superservice! Tevens zijn de mutsen stijlvol en zitten ook nog eens supercomfortabel op je hoofd. De mutsjes van Belle Bonnet waren voor mij iets moois in een moeilijke periode.’

Vooruitkijken

Inmiddels is Guido kankervrij verklaard en kan hij weer vooruit kijken. ‘De angst dat de kanker terugkomt blijft wel, maar dat zal iedere kankerpatiënt hebben. Ik vind dat ik goed met mijn ziekte ben omgegaan, ook al is er natuurlijk geen ‘goede’ of ‘foute’ manier om ermee om te gaan. Ondanks dat mijn haar heel langzaam aan terug groeit, draag ik regelmatig nog mijn chemomutsjes van Belle Bonnet. Ze zijn tijdens de koudere dagen lekker warm voor op mijn hoofd en ze zien er ook nog eens leuk uit’, licht Guido al glimlachend toe.

De waardering van www.bellebonnet.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1504 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This