fbpx
verhaal van hans

Van ZZ Top tot kaal

Lees hier het persoonlijk verhaal van Hans die te maken kreeg met haarverlies door chemo.

Allereerst wil ik Hans bedanken dat hij zijn verhaal hier met ons wil delen. Een bijzondere man waarvoor ik (Petra) enkele mutsjes op maat heb gemaakt.

Hans: Na een jeugd en een volwassen leven met heel lang haar, baard en keppel werd ik op hogere leeftijd geconfronteerd met door de arts te laat opgemerkte kanker. Hiermede was mijn doodvonnis getekend. Overlever als ik ben, was ik niet van plan om dood te gaan en te stoppen met mijn werk en leven. Ik had 40-45 al overleefd. Gelukkig werd ik in het Anthonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis met open armen ontvangen en kreeg ik gedurende bijna 10 jaar als patiënt een hechte band met mijn behandelende professor. Hij begreep mij, dat ik wilde blijven leven koste wat het kost en ik gaf  hem carte blanche. Mijn vertrouwen werd niet beschaamd. Ik leef nog en voel mij goed ondanks de huidige chemo-infusen welke ik krijg sinds februari 2023. Helaas zijn mijn haren door de jaren wat minder geworden van de medicatie en sinds februari valt haar en baard met bosjes uit van de chemo.

Als man ben ik ook heel precies en blijf mijn uiterlijk belangrijk vinden. Maar als orthodoxe jood kon ik mijn hoofdbedekking niet meer goed vastzetten zonder haar. De joodse gemeente en de kapper/pruikenmaker in het AMC heb ik om raad gebeld, maar kreeg het advies een tweezijdige plakstrip op mijn hoofd te plakken. NB. op een  gevoelige huid die kapot gaat van de chemo!!!!

In het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis leerde ik jaren geleden  een jonge vrouw met zeer jonge kinderen kennen. Een leuk jong gezin. Zij was er heel erg aan toe. Wij hielden contact en wekelijks spreken wij elkaar. Omdat zij dit eerder allemaal heeft meegemaakt kan ik met veel vragen en problemen bij haar terecht. Zij gaf mij advies om een chemomutsje te gaan dragen.

Dan blijkt dat er voor de dames ontzettend veel mooie creaties zijn om het kale hoofd te bedekken. Het moet voor een vrouw vreselijk zijn bedacht ik mij.Helaas ben ik een man dus had weinig keuze dacht ik. Maar dat was een foutje.Zo gezegd en gedaan. Belle Bonnet was er voor mij. Ik kreeg vorige week mijn mutsje en ik ben er dolblij mee. Mijn vrouw vindt dat het mij mooi staat en dat het voldoet aan mijn eisen van hoofdbedekking wegens de joodse traditie. Ik ben visueel gehandicapt. De stof voelt in mijn vingers erg goed en ik voel de mooie kwaliteit en lijnen in het ontwerp. Inmiddels heeft mijn vrouw een tweede exemplaar besteld. Belle Bonnet: DANK!

PS.,

De gedachten, dat veel jonge kerels kun kop wekelijks kaal moeten scheren om modern te zijn, geeft mij toch genoegdoening.

Mijn leuze: Kankerpatiënten geef nooit op!

Met lieve groet,

Hans

De waardering van www.bellebonnet.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1515 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This